Τράπεζα Ρούχων

ΤΡΑΠΕΖΑ ΡΟΥΧΩΝ

Στο πλευρό όσων από τους κατοίκους του Δενδροποτάμου αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές βιοτικές ανάγκες, όπως ο ρουχισμός, τάσσεται η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης, δημιουργώντας και λειτουργώντας στο σχολείο «τράπεζα ρούχων».

Από πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα στέλνονται πακέτα με ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί της Ομάδας Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής τα ξεχωρίζουν σε κατηγορίες (ρούχα για βρέφη, παιδικά, ρούχα για ενηλίκους, ανδρικά ? γυναικεία) και τα προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, με την καθοδήγηση υπεύθυνης κοινωνικής λειτουργού, η οποία γνωρίζει με ακρίβεια τις ανάγκες κάθε οικογένειας.

Τα ρούχα φυλάσσονται σε μια ντουλάπα που είναι τοποθετημένη εντός της σχολικής μονάδας και είναι άμεσα διαθέσιμα, όταν παρουσιάζεται ανάγκη. Η ντουλάπα αυτή έχει καλλωπιστεί από εικαστικές παρεμβάσεις των παιδιών, οι οποίες αντανακλούν ανθρωπιστικά μηνύματα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλοβοήθειας, ομορφαίνοντας με τον τρόπο αυτό την συνηθισμένη μορφή της ντουλάπας και τον σχολικό χώρο γενικότερα.

Το σχολείο μας αφουγκράζεται τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας και στηρίζει στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρεί τις άπορες οικογένειες των μαθητών μας, ώστε το Σχολείο μας να είναι πραγματικά ένα Σχολείο που ενδιαφέρεται για όλους.

Για την ενίσχυση της προσπάθειάς μας μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο και την ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.

 

Ομάδα Συμβουλευτικής κι Επικοινωνίας Γονέων